Štrajk zaobišao Beograd, komšije zarobljene u Berlinu

Štrajk avio-kompanije "Lufthanza" za sada nije uticao na letove ove kompanije iz Beograda.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 07.11.2019.

12:15

Štrajk zaobišao Beograd, komšije zarobljene u Berlinu
Foto: Epa, Lukas Bath-Tuttas

Avion "Lufthanze" jutros je iz prestonice poleteo ka Frankfurtu po aktuelnom redu letenja, u 6.51 sati, uz kašnjenje od 11 minuta.

Podsećamo, štrajk je počeo danas, a otkazano je čak 1300 letova.

Sa Aerodroma "Nikola Tesla", planirana su još tri polaska "Lufthanze", dva za Minhen i jedan za Frankfurt. Za sada nema podataka da će ovi letovi biti otkazani.

Štrajk je organizovao sindikat Ufo, koji traži veće plate i bolje radne uslove za oko 21.000 Lufthanzinih stjuarda i stjuardesa.

Iako Beograd nije pogođen, komšije iz Hrvatske trpe posledice štrajka.

"Ovo me je zaista pogodilo. Dolazimo iz Hrvatske, bili smo na putovanju u Berlinu i sada već četiri sata čekamo u zračnoj luci", kaže jedan putnik.

"Više uopšte nije zabavno putovati avionom. Čovek želi da ode na godišnji, raduje se, uplati sve unapred, želi da popije piće pre leta, a pogledajte šta se događa. Ovo je nemoguće", žali se drugi putnik, prenosi HRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: