Radnici zadovoljni: Još jedan lanac prodavnica ukinuo rad nedeljom

Hrvatski trgovački lanac KTC koji ima 1400 radnika odlučio je da ubuduće neće raditi nedeljom.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2019.

09:15

Radnici zadovoljni: Još jedan lanac prodavnica ukinuo rad nedeljom
Foto: Depositphotos, ginasanders

"Ako radnike kao članove velike porodice, onda je red da ih tretiramo tako i u poslu. Omogućili smo im da nedelje provode sa svojim najmilijima, a drugo je naša želja da zanimanje trgovac ponovno bude atraktivno!, otkriva Ivica Katavić, predsednik Upravnog odbora KTC-a za Dnevnik.hr.

Ljiljana Lugomer se ovim poslom bavi 26 godina, a vest da će nedeljom biti slobodna, iznenadila je i nju i radne kolege.

"Pretežno smo svi majke ili supruge, imamo svojih problema kod kuće, posla i sad sve što nam se nakupi preko nedelje ćemo ostaviti za nedelju", kaže za Dnevnik.

KTC je uveren kako će ovo biti dodatna motivacija, baš kao i kada su prestali raditi da rade na dane verskih praznika pre tri godine.

"Iz razgovora sa zaposlenima, to vreme koje provedu s obiteljima na Štefanje, na Uskrsni ponedjeljak, Veliku Gospu ili Svi svete, mislim da se to ne može platiti novcem", kaže Katavić.

Oko rada nedeljom, načelno, hrvatski trgovci su različitih mišljenja, kažu u Hrvatskoj privrednoj komori (HGK).

"Nema jedinstvenog stava. Ima članica koje bi se prilagodile ako bi se regulatorno prilagodilo radno vreme trgovine na malo, tako da u ovom trenutku postoje podeljeni stavovi", kaže Ema Culi iz Sektora za trgovinu HGK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: