Košnice u zgradi: Ko je nadležan i šta sme da se drži na terasi? VIDEO

Košnice, male odgajivačnice, kavezi sa pticama, sve se to drži na beogradskim terasama.

Izvor: B92, Prva TV

Ponedeljak, 04.11.2019.

12:26

Košnice u zgradi: Ko je nadležan i šta sme da se drži na terasi? VIDEO
Foto: Epa/ARMANDO BABANI

Šta prema odluci o komunalnom redu sme da se nalazi na terasi?

Drugim rečima, šta se radi u slučaju kada neko pomisli da je njegova terasa dvorište privatne kuće, a ne deo stambene zajednice i ulaza?

"Kad neko drži određene stvari na terasi po odluci o kućnom redu dužna je da izađe komunalna inspekcija. Komunalna policija već dugi niz godina ne sprovodi tu odluku, trenutno postupamo samo u situacijama kada je u pitanju kućni red", kaže Nenad Lakić, šef operativnog centra Komunalne policije.

"Mi primenjujemo odluku o komunalnom redu i možemo da konstatujemo da na terasi visi nešto što ugrožava bezbednost prolaznika ispred zgrade, a ukoliko košnice stoje unutra kao što bi stajali sto i stolice mi tu ne možemo da reagujemo i ukoliko to zateknemo konstatujemo šta smo zatekli i takav prekršaj prosleđujemo nadležnoj opštinskoj inspekciji, ali nemamo sankciju za to“, kaže Lakić.

On savetuje građanima da se obrate upravniku zgrade ili Beokom servisu.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: