Podelimo teret: Dug domaćinstava za struju smanjen za oko 22,5 miliona evra

Dug crnogorskih domaćinstava za utrošenu električnu energiju otkad je počela akcija "Podelimo teret" smanjen je za oko 22,5 miliona evra, saopšteno je iz EPCG.

Izvor: MINA-BUSINES

Nedelja, 27.10.2019.

12:06

Podelimo teret: Dug domaćinstava za struju smanjen za oko 22,5 miliona evra
Foto: Depositphotos/carloscastilla

Iz EPCG su agenciji Mina-business kazali da je svim dosadašnjim akcijama "Podelimo teret" potpisano 85,24 hiljade sporazuma o izmirenju duga.

"Neki kupci su po nekolika puta sklapali sporazum i nastavljali akciju, jer im je dug bio veći od 500 evra ili im je reaktiviran sporazum. Tačan broj domaćinstava, pojedinačno, koji su potpisali sporazum 'Podelimo teret' u svim dosadašnjim akcijama je 45,2 hiljade”, objasnili su iz EPCG.

EPCG je od oktobra pokrenula sedmi ciklus akcije "Podelimo teret", namenjen svim kupcima iz kategorije domaćinstva koji duguju za utrošenu električnu energiju, prenala je agencija Mina.

Akciji se mogu priključiti kupci iz kategorije domaćinstva uz neophodan uslov da su izmirili poslednja tri računa ili imaju kumulativnu uplatu koja pokriva taj iznos.

Domaćinstva koja se priključe akciji Podelimo teret 7, stiču pravo na brojne povoljnosti koje podrazumevaju otplatu prethodnog duga u fiksnim mesečnim ratama u iznosu od 20 evra, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum, kao i obustavu obračuna zatezne kamate.

Maksimalni broj na koji se može potpisati sporazum su 22 rate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: