Posle mesec dana putovanja u Srbiju dolazi prvi teretni voz iz Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić s kineskim zamenikom ministra trgovine Chenom Kemingom dočekaće prvig teretni voza iz Kine.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2019.

07:26

Posle mesec dana putovanja u Srbiju dolazi prvi teretni voz iz Kine
Foto: Epa, MAXIM SHIPENKOV

Svečanost će se održati na železničkoj stanici Novi Beograd.

Teretni voz dovozi više od 500 tona opreme za izgradnju brze pruge kroz Srbiju, a krenuo je 24. septembra iz kineskog grada Đinana, u provinciji Šangdong.

U ovoj kompoziciji nalazi se oprema koju kineske kompanije CRBC i CCCC koriste za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Razdaljina između tog grada i Beograda je oko 10.500 kilometara, vožnja će trajati 25 dana, a voz prolazi kroz Кinu, Кazahstan, Rusiju, Ukrajinu, Slovačku i Mađarsku, odakle dolazi u Srbiju.

Železnički saobraćaj jedan je od centralnih vidova saobraćaja kineske globalne ekonomske inicijative "Pojas i put", a brza železnička pruga od Beograda do Budimpešte sastavni je deo tog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: