Drugi put ih odbili: Slovenija bezuspešno traži partnera

Lufthanza je po drugi put odbacila ideju slovenačke države da nakon propasti Adrija Ervejza zajedno osnuju novu kompaniju za vazdušni prevoz.

Izvor: B92

Subota, 19.10.2019.

15:46

Drugi put ih odbili: Slovenija bezuspešno traži partnera
Foto: Depositphotos, luisrsphoto, 13537231

Iz Lufthanze su i pre nekoliko nedelja rekli slovenačkom ministru ekonomije Zdravku Počivalšeku da ih ne interesuje učešće u vlasništvu nove avio-kompanije, prenosi Poslovni dnevnik.

Medjutim, vlada i dalje insistira na ideji o novom državnom avio-prevoznik, iako je, kako se navodi u tekstu, Adrija loše poslovala i dok je još bila u državnom vlasništvu.

U slovenačkom Društvu za upravljanje potraživanjima banaka, DTUB (loša banka), koji u ime države vodi projekat mogućeg stvaranja nove avio-kompanije, strateškim destinacijama za koje žele da obezbede prevoznike smatraju Frankfurt, Minhen, Cirih, Sarajevo, Skoplje, Tiranu, možda i Beč, Kopenhagen, Amsterdam i Prištinu, navodi Poslovni.

Troškovi postupka bankrota Adrija Ervejza za sada se procenjuju na 500.000 evra, dodaje se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: