Švajcarci sufinansiraju 21 opštinu: Građani odlučuju o trošenju sredstava

Program švajcarske vlade Reforma poreza na imovinu sufinansiraće 21 lokalnu samoupravu u Srbiji, iznosom od 150.000 franaka.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.10.2019.

12:45

Švajcarci sufinansiraju 21 opštinu: Građani odlučuju o trošenju sredstava
FOTO: Depositphotos, marek_usz

To se odnosi na projekte koji se tiču uključivanja građana u odlučivanje o trošenju sredstava prikupljenih kroz poreze na imovinu.

Od juna proššle godine svi gradovi i opšštine u Srbiji imaju i zakonsku obavezu da uključe građane u proces donoššenja odluka kako će se troššiti novac iz investicionog dela budžžeta.

"Pozvali smo 41 lokalnu samoupravu, a javilo se njih 21, sa planom kako će zajedno sa građanima uraditi neššto za unapređenje opšština i gradova u kojima žžive. I do sada je bilo primera da se finansiraju projekti koje građani izglasaju, ali nije bilo formalno usvojenih programa koji podrazumevaju zajednički rad lokalne samouprave i građana za neko javno dobro", objaššnjava dr. Branislav Milić, stručnjak na ššvajcarskom programu „Reforma poreza na imovinu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: