Dao 5 miliona evra za ruinu: Sirijac kupio devastirani dom penzionera

Mehdi je biznismen iz Sirije, a kako je pre dve godine izjavio, nakon što je kao turista posetio Sarajevo, odlučio je da ulaže u ovaj grad.

Izvor: Dnevni avaz

Sreda, 16.10.2019.

15:05

Dao 5 miliona evra za ruinu: Sirijac kupio devastirani dom penzionera
Foto: Depositphotos, ccat82

Devastirani Dom penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići prodat je danas na aukciji posredstvom Agencije za privatizaciju u FBiH za 10.364.140 KM.

Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz" Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda PIO. Kupac je, kako je ranije objavljeno, firma "Capital Holding" iz Sarajeva.

Iza ove firme, čije je sedište u Novom Sarajevu, krije se ime Sirijca Abdulaha Mehdija. On je pre dve godine kupio poslovni centar "Kapital tauer" u sarajevskom naselju Otoka, piše "Dnevni avaz".

Ova firma je pre deset dana uplatila zakonski depozit od deset odsto, odnosno milion i 36.000 KM na cenu objekta koji je prodat za 10 miliona, i to nakon snižavanja prvobitne cene, koja je iznosila 13,4 miliona KM.

Kapital Mehdijeve firme iznosi ukupno osam miliona KM, a navedeno je da ova firma ima sedište u Abu Dabiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: