Heta završila posao u Crnoj Gori: Novi vlasnik iz Srbije?

Austrijska grupa Heta aset resolution, "loša banka" bivše Hipo Alpe-Adrija banke, završila je posao u Crnoj Gori, saznaje portal Investitor.

Izvor: Investitor.me

Utorak, 15.10.2019.

13:13

Heta završila posao u Crnoj Gori: Novi vlasnik iz Srbije?
Foto: Depositphotos/viz-arch

Ova institucija, formirana da unovči imovinu posrnule austrijske banke koja je poslovala u regionu, prethodno je završila svoje planirane poslove u Srbiji i BiH.

Preostale nekretnine crnogorske Hete dosupne preko njihovog sajta, a prema nezvaničnim saznanjima, biće prodate novom vlasniku grupe, piše Investitor.me.

Austrijska Heta je do kraja 2018. godine realizovala 90 procenata imovine bivše banke, ostvarivši prihode od preko 650 miliona evra, što je znatno više od očekivanih 500 miliona.

Grupa je prošle godine ostvarila profit od 297 miliona evra a kreditorima je do sada distribuirala više od osam milijardi evra.

Heta posluje i u Sloveniji a glavni kandidat za njeno preuzimanje, kako smo ranije pisali, jeste biznismen crnogorskog porekla Miodrag Kostić. On, prema još nepotvrđenim podacima, namjerava da slovenačku kompaniju preuzme preko svojih kiparskih kompanija za oko 250 miliona evra.

Kostić bi preuzimanjem kompanije došao u posed kreditnog portfelja u iznosu od gotovo 550 miliona evra u kojem je gotovo 400 miliona evra "loših" kredita ali i više hiljada nekretnina u vrednosti od 110 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: