Vodoprivredno društvo iz Sremske Mitrovice prodato bugarskoj firmi

Bugarska kompanija "Groma hold eod" kupila je 100 odsto državnog kapitala u Vodoprivrednom društvu "Regulacije" iz Sremske Mitrovice za 1.075.000 evra.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.10.2019.

09:53

Vodoprivredno društvo iz Sremske Mitrovice prodato bugarskoj firmi
Foto: Depositphotos/ChiccoDodiFC

Ministarstvo privrede je 15. avgusta ove godine objavilo Javni poziv za prodaju sto odsto udela Republike Srbije u kapitalu ovog preduzeća.

Osnovna delatnost "Regulacija" je izgradnja vodoprivrednih objekata za uređenje i regulaciju reka, zaštitu od poplava, osiguranje bujica i zaštitu od erozija, redovno održavanje izgrađenih objekata, zamena oštećenih i dotrajalih objekata na vodotocima, uređenje korita...

Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije bio je 23. avgust i do tog roka, podneta su dva zahteva - "Grome hold eod" iz mesta Blagoevgrad u Bugarskoj i preduzeća "Bauwesen" iz Lazarevca, navodi se na sajtu resornog ministarstva.

Prijave za učešće u postupku mogle su da se pošalju do 30. avgusta, a do tog roka podneta je jedna prijava i to od strane preduzeća iz Bugarske.

Ugovor o prodaji 100 odsto ukupnog registrovanog kapitala subjekta privatizacije po prodajnoj ceni u iznosu od 1.075.000 evra, potpisan je juče u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: