Ozbiljna pretnja ili smešno pitanje: Britanija bi mogla da ostane bez toalet papira

Izlazak Velike Britanije iz EU bez sporazuma mogao bi imati teške posledice po privredu, ali bi izazvao i brojne nestašice, tako i nestašicu toalet papira.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.10.2019.

10:27

Ozbiljna pretnja ili smešno pitanje: Britanija bi mogla da ostane bez toalet papira
Foto: Depositphotos, AllaSerebrina

Ukoliko 31.oktobra London istupi iz EU bez dogovora to bi vodilo ka problemima u snabdevanju sa osnovim potrepštinama, pišu britanski mediji.

"Toalet papir bi mogao postati deficitaran", rekao je portparol proizvođača "Esiti" britanskom "Dejli mejlu". Ukoliko dođe do usporavanja na granici i povećane kupovine od strane građane zbog straha od nestašice može doći do problema sa isporukom.

"Postoje planovi za osiguravanje snabdevanja, kako bi se određeni rizici ublažili, ali zalihe nisu neograničene", poručuju proizvođači.

Proizvođač toalet papira obratio se javnosti nakon što je poslanik Džonatan Edvards u parlamentu postavio pitanje da li postoje rezerve toalet papira za slučaj da dođe do Bregzita bez dogovora sa EU.

Nadležni ministar Sajmon Hart rekao je da se radi o "smešnom pitanju", ponovivši da London teži ka sporazumnom razilaženju sa EU, ali da vlada, ako to ne bude moguće, radi na tome da se protok robe omogući u najboljoj meri. Preteća nestašića toalet papira je samo jedno od mnogobrojnih pitanja sa kojima se suočavaju Britanci pred Bregzit, jer stanovništvo strahuje da bi posledice istupanja iz EU bez dogovora mogao imati negativne posledice po njihov normalan život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: