Spas za 2.500 radnika: Agencija kupuje poslovnice propale avio-kompanije

Nezavisni lanac putničkih agencija "Hejz travel" kupiće sve poslovnice turoperatera "Tomas Kuk" u Britaniji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.10.2019.

15:37

Spas za 2.500 radnika: Agencija kupuje poslovnice propale avio-kompanije
Foto: Depositphotos, teamtime

Ovom kupovinom "Hejz" će potencijalno sačuvati do 2.500 radnih mesta, saopštila je danas britanska stečajna služba.

Kompanija "Tomas Kuk", najstarija putnička agencija na svetu, propala je prošlog meseca i otišla u prinudnu likvidaciju u Velikoj Britaniji.

Putnička agencija "Hejz travel" će preuzeti svih 555 prodajnih mesta i tražiće da ponovo angažuje bivše zaposlene u maloprodajnom poslovanju "Tomasa Kuka", navodi se u saopštenju britanske stečajne službe.

Ovaj sporazum pruža mogućnosti za ponovno zapošljavanje značajnog broja bivših radnika "Tomasa Kuka" i obezbeđuje budućnost radnih mesta u maloprodaji, rekao je Džim Taker iz kompanije KPMG.

"Hejz travel" je privatna kompanija, u zajedničkom vlasništvu generalnog direktora Džona Hejza i predsednice kompanije Irene Hejz.

Sedište kompanije, sa 40-godišnjim iskustvom u origanizovanju putovanja, nalazi se u Sanderlendu na severoistoku Engleske, a kompanija je prošle godine dostigla promet od preko milijardu funti (1,22 milijardi dolara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: