Rezultati Montenegro erlajnsa u 2019. bolji nego prošle, rekordne godine

Nacionalni avio-prevoznik Crne Gore Montenegro erlajns saopštio je da su ove godine prevezli ukupno 540.764 putnika u sve tri kategorije saobraćaja.

Izvor: Tangosix

Sreda, 09.10.2019.

13:14

Rezultati Montenegro erlajnsa u 2019. bolji nego prošle, rekordne godine
Foto: Depositphotos/bigguns

"To je za 12.944 putnika ili 2,45 odsto više u odnosu na isti period lane. Samo tokom septembra ove godine prevezli smo 74.390 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 1.633 putnika ili 2,25 odsto više u odnosu na septembar 2018", saopšteno je.

Ovi komercijalni pokazatelji su najbolji u istoriji poslovanja kompanije, čak i u odnosu na prethodnu godinu koja je bila rekordna po broju prevezenih putnika, preneo je portal Tangosiks.

"Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima, posebno imajući u vidu činjenicu da su ostvareni u uslovima velike i u određenom obimu i nelojalne konkurencije na tržištu. Takođe, otežavajući faktori u svetu komercijalne avijacije koji su između ostalog i doveli do bankrotstva nekoliko avio-kompanija kao što su Adrija ervejz, XL ervejz i Aigle Azur, kao i do propasti najstarijeg tur-operatera na svetu kompanije Tomas Kuk, nisu zaobišli ni nas. Uprkos svemu tome, optimizacijom poslovanja i odgovornim planiranjem saobraćaja, uz razumevanje i podršku od strane vlasnika, uspeli smo da ostvarimo još bolji komercijalni rezultat u odnosu na prošlu godinu", kazao je Živko Banjević, izvršni direktor kompanije.

"Ukupan direktni i indirektni doprinos Montenegro erlajnsa na godišnjem nivou veći je od 170 miliona eura. Za poslednje dve i po godine, ta cifra je premašila pola milijarde evra. Rekordni rezultati za septembar odnosno za devet meseci ove godine, govore u prilog tome da ćemo ostvariti zacrtani plan i do kraja godine prevesti oko 660.000 putnika i time premašiti prošlogodišnji rekord od 645.000 putnika. Pri tome ćemo zadržati udeo u tržištu između četvrtine i trećine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima, u konkurenciji od preko 50 avio-kompanija", navedeno u saopštenju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: