Ko je u pravu: Taksisti ili CarGo? VIDEO

Dobra vest za Beograđane je da neće biti prinudnog pešačkog vikenda budući da su taksisti za vikend obustavili blokadu saobraćaja.

Izvor: B92

Subota, 05.10.2019.

10:57

Ko je u pravu: Taksisti ili CarGo? VIDEO

Takođe, najavljene blokade saobraćajnica i mostova tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajupa Erdogana - neće biti.

O tom problemu pričalo se u jutarnjem programu PRVA TV sa Boškom Vukojevićem, predstavnikom Ugovorne privredne taksi komore Srbije, a uključio se i Vuk Guberinić, iz Udruženja CarGo.

Boško Vukojević je rekao da neće biti protesta taksista tokom posete Srbiji turskog predsednika Redžepa Tajupa Erdogana.

Kazao je da nisu najavili blokadu za ponedeljak.

"Mi smo kao savesni građani, odgovorni građani ove države Srbije svesni da država Srbija ima neke obaveze prema stranim državnicima, tako da mi nećemo početkom nedelje radikalizovati proteste, tako da ćemo tek od sredine iduće nedelje razmišljati o takvim stvarima, da promenimo format protesta", naveo je.

Dodao je da bi nadležni i grad Beograd trebalo da zabrane rad Udruženja CarGo jer ne rade po zakonu.

On je naveo i da bi sva ministarstva trebalo da ih podržavaju zato što taksisti traže sprovođenje zakona

"Nelegalne aplikacije poput CarGo i ostalih moraju da se ugase. Znači oni ne mogu da rade, da im se zabrani rad", kazao je.

Direktor CarGo Tehnologies Vuk Guberinić je postavio pitanje "da li je normalno da neko želi da ugasi inovativnu firmu", i za to optužio ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović, jer joj, kako je rekao, "smeta konkurenciija i niske cene".

On je istakao da, "za razliku od taksi kartela, CarGo ne želi nikoga da ugasi, već da pomogne i da je zato predloženo novo udruženje poštenih taksista".

"Ne želimo 'CarGo taksi', već da napravimo sistem i pokažemo taksi kartelu da može da se radi na savremen način. Dok je predstavnik taksi kartela Bjelić govorio juče o 'pokojnicima', mi govorimo o paketu mera i garancijama od 150.000 mesečno, novim kolima i poreskom rešenju", kaže Guberinić.

"Naša garancija je iskustvo i ozbiljne analize koje smo uradili. Kada bi taksisti radili koristeći naš način rada, moderno plaćanje i čiste knjige, ostvarili bi garantovani profit. Ako ni neko sa tim ne uspe, mi ćemo nadoknaditi razliku", dodao je direktor CarGoa.

On je ujedno najavio da u saradnji s partnerima iz British Motorsa uskoro na ulice Beograda dolazi značajan broj najnovijih automobila "jaguar", što je znak da je Velika Britanija prepoznala beogradsku kompaniju kao pouzdanog partnera.

"Rangiranje na listi Forbs deset najinovativnijih kompanija bilo je posebno važno. Nakon toga je i Britanija prepoznala CarGo, jer nam je direktno iz fabrike odobrena kupovina značajnog broja 'jaguara'. 'Jaguari' će uskoro krstariti beogradskim ulicama“, rekao je Guberinić na testiranju prvog potpuno električnog 'jaguara' proglašenog za auto godine 2019.

OPŠIRNIJE U VIDEO PRILOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: