Unapređenja turistička infrastruktura: Užice komecijalizuje Đetinju

U okviru projekta Unapređenje turističke infrastrukture u regiji zapadna Srbija u Užicu je nabavljeno 10 kajaka.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.09.2019.

15:28

Unapređenja turistička infrastruktura: Užice komecijalizuje Đetinju
Foto: Depositphotos, fightbegin, 180993636

Sa plovilima će se posetioci voziti stazom dugom 900 metara kanjonom reke Ðetinje.

"Ovaj projekat finansiralo je Ministarstvo turizma sa 1,4 milina dinara. Pored kajaka, koji su namenjeni prvenstveno vožnji rekreativaca, urađeno je pristanište, stavljena zaštitna ograda na brani, a iz gradskog budžeta urađene su pristupne stepenice. Ovo je novina u turističkoj ponudi klisure reke Ðetinje, koja sa biciklističkom stazom, zip lajnom, neolitskim naseljem čija izgradnja je u toku, kao i rekonstrukcija Starog grada, sigurno će privući još više turista u Užice", kaže direktor TO Regije zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da je Ministarstvo turizma uložilo više miliona evra u razvoj turizma u gradu na Ðetinji i da će novi sadržaj još više uticati na raznovrsnost turističke ponude.

"Zelenom stazom u kanjonu Ðetinje podstakli smo Užičane da se više bave biciklizmom, a sada im nudimo mogućnost da probaju i vožnju kajakom, koji je jedan od najzdravijih i najlepših vidova rekreacije“, istakao je Petković.

Trener kajakaške reprezentacije Srbije Milenko Našagaćin koji je učestvovao u organizaciji vožnje kajakaom po Ðetinji, rekao je da je ovo jedna od najlepših kajakaških staza u zemlji.

"Lokalitet je savršen. Predivna je priroda. Onaj ko dođe i proba vožnju kajakom sigurno neće pogrešiti. Biće u prilici da doživi nešto novo i mislim da je ovo jedini, pravi način da se Ðetinja doživi sa vode", poručio je Našagaćin.

Posle današnje promo vožnje Užičani će od proleća kao i svi gosti ovog grada moći da se voze kajacima rekom Ðetinjom od Velike brane nizvodno 900 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: