Srbija zahvaljujući svom iskustvu može da pomogne Surinamu

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ministrom finansija Republike Surinam Gilmorom Hofdradom.

Izvor: B92

Petak, 20.09.2019.

15:15

Srbija zahvaljujući svom iskustvu može da pomogne Surinamu
Foto: Ministarstvo finansija

Mali je sa Hofdradom razgovorao o tome kako Srbija, zahvaljujući svom iskustvu, može da pomogne Surinamu da stabilizuje svoje javne finansije.

Na sastanku je dogovoreno da će delegacija Ministarstva finansija iz te južnoameričke zemlje posetiti Srbiju početkom novembra.

Na početku sastanka, ministar Mali je upoznao sagovornika sa svim merama koje je Srbija sprovela kada je reč o konsolidaciji javnih finansija. On je posebno naglasio da je Ministarstvo finansija nedavno formiralo Sektor za praćenje fiskalnih rizika, koji zahvaljujući pravovremenoj analizi rizika, može da utiče da se na vreme reaguje i minimalizuju rizici za urušavanje fiskalne stabilnosti.

On je istakao i da je važno da u današnje vreme, kada se svet suočava sa brojnim izazovima, Srbija ima što više prijatelja u svetu. Dodao je da Vlada Republike Srbije ne može da utiče na to šta se dešava širom planete, ali da može da radi na tome da se jača domaća ekonomija.

Ministar Hofdrad je naglasio da su impresivni ekonomski rezultati koje je Republika Srbija postigla u poslednjih nekoliko godina. Upravo zato je dogovoreno da početkom novembra u Beograd dođe delegacija tog ministarstva, kako bi se upoznala sa iskustvima Srbije i srpskog Ministarstva finansija kada je reč o konsolidaciji javnih finansija.

Ovo je drugi sastanak Malog i Hofdrada za godinu dana, a Hofdrad je ovom prilikom upoznao ministra Malog da je 15 najboljih studenata medicine došlo da studira u Srbiju, te da imaju odlične utiske o Beogradu i celoj zemlji. Naglasio je i da će grupe studenata svake godine istim povodom dolaziti u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: