Neverovatno: Saudijska Arabija zajmi naftu, Rijad od Bagdada traži 20 miliona barela

Rijad je zatražio od iračke nacionalne naftne kompanije 20 miliona barela sirove nafte nakon napada na Aramkova postrojenja, objavio je "Vol strit žurnal".

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2019.

13:03

Neverovatno: Saudijska Arabija zajmi naftu, Rijad od Bagdada traži 20 miliona barela
Foto: Depositphotos/ribeiroantonio

Prema izvorima lista, saudijski Aramko je odbio da komentariše te navode, dok je Ali Nazar Šatar, potpredsednik i šef prodaje Iračke državne organizacije za upravljanje naftom, rekao kako ne postoji ugovor između te organizacije i saudijske kompanije, preneo je Sputnjik.

Subotnji napad dronovima na saudijska naftna postrojenja umanjio je dnevnu proizvodnju nafte te zemlje za više od polovine kapaciteta, što je izazvalo drastičan skok cena najvažnijeg energenta širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: