Lopovi ukrali kablove: Putni prelazi u Nišu ne rade

Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije saopštilo je da je sinoć u Nišu došlo do smetnji u radu svih putnih prelaza.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

17:48

Lopovi ukrali kablove: Putni prelazi u Nišu ne rade
Foto: Depositphotos, serpla 1256030

Saobraćaj je prekinut od gradske železničke stanice do stanice Ćele kula jer su na više mesta duž cele dužine mosta preko reke Nišave ukradeni železnički kablovi.

Kako je utvrdjeno posle prijave smetnji, to je direktno uticalo na rad signalno-sigurnosnih uredjaja, a samim tim i na funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Grad Niš, kaže se u saopštenju i dodaje da je saniranje kvarova i zamena kablova još u toku.

Navodi se i da stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" nastoje da posao završe u što kraćem roku, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Niš, iako je kvar prouzrokovan kradjom kablova izuzetno ozbiljan.

U saopštenju se najavljuje da će btit podnete krivične prijave zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja i od nadležnih državnih organa traži da se ovakve kradje, kojih ima i na drugim prugama širom Srbije, tretiraju kao ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju.

"Infrastruktura" ističe i da su odmah primenjeni svi železnički propisi, pa bezbednost saobraćaja nije bila ugrožena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: