Odlaže se obnova Cara Dušana na Dorćolu

Obnova saobraćajnica od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška ove godine neće biti okončana u celosti.

Izvor: Politka

Utorak, 17.09.2019.

13:42

Odlaže se obnova Cara Dušana na Dorćolu
Foto: Darja Balsic

Plan je, kako "Politika" saznaje, da se ne započinje raskopavanje poteza od Drinčićeve ulice do Zoološkog vrta, koje bi prema aktuelnoj dinamici posla trebalo da počne 7. oktobra, nego da se obnova dela ostavi za proleće sledeće godine.

Razlog za odlaganje radova su gužve koje su uoči Nove godine u saobraćajno preopterećenom Beogradu neizdržive.

"Rekonstrukcija ulica od Drinčićeve do Pijarona de Mondezira (bivša Tadeuša Košćuška) u dužini od 1,3 kilometra počeće u aprilu 2020. i biće okončana do kraja avgusta. Između 1. i 5. oktobra pustićemo saobraćaj od Ruzveltove do Starine Novaka. Sve ulice od Kraljice Marije od Drinčićeve trebalo bi da budu prohodne za vozila i tramvaje u novembru, a sređivanje trotoara da se završi do 31. decembra", kaže Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika.

Rok za obnovu svih saobraćajnica od Vukovog spomenika do Zoološkog vrta, u dužini od tri kilometra, čija je rekonstrukcija počela sredinom juna raskopavanjem Kraljice Marije, bio je 31. decembar. U Ulici 27. marta uspostavljen je saobraćaj, ali će pešaci morati još malo da sačekaju jer obnova trotoara još nije završena. Radi se i u Džordža Vašingtona i Kraljice Marije, sve vrvi od radnika, kopa se i vari. Domaćim radnicima u pomoć su pritekli i radnici iz daleke Indije, što je iznenadilo stanovnike ovog kraja.

"Rade po ceo dan, ako ne postavljaju šine, onda metu beton, ako ne metu, kopaju. Pravo da vam kažem, ovo je prvi put da vidim strane radnike na našim gradilištima. Čuo sam da ih ima dosta iz Turske na drugim mestima, ali ja ih nisam video", kaže jedan Palilulac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: