Gradska tržnica u znaku zimnice, najtraženija paprika

Gradska tržnica u Jagodini, najveća u Pomoravskom okrugu, u znaku je povrća za spremanje zimnice: paprike, kornišona, plavog patlidžana, paradajiza, karfiola...

Izvor: B92

Nedelja, 15.09.2019.

16:59

Gradska tržnica u znaku zimnice, najtraženija paprika

Najtraženija je paprika, koje i ima najviše, a cena je 60, 70 i 80 dinara, dok su ljute papričice 150 dinara, rekli su Tanjugu prodavači na tržnici.

Paprika se prodaje na kilogram, na džakove i na kutije. I prodavači i kupci se slažu da su "kvalitet i izbor dobar, a cene pristupačne".

Dosta je i paradajza, koji se kupuje za spravljanje kečapa i "za ostavljanje u flašama", plavog patlidžana "bez koga nema dobrog ajvara", kao i karfiola, koji "ide sa paprikom u turšiju, zajedno se stavljaju u buradi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: