Izvođač dobio rok da presloži kocke na Trgu republike

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić bio je jutros u vanrednoj inspekciji na nedavno renoviranom Trgu republike i razgovarao sa izvođačima radova.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.09.2019.

08:39

Izvođač dobio rok da presloži kocke na Trgu republike
Foto: Depositphotos/ToskanaInc

Dao im je rok od 35 do 40 dana da preslože kocke na kolovozu oko trga jer je, kako je obrazložio, napravljen propust i nisu postavljene ravnomerno, zbog čega kolovoz nije funkcionalan za sve građane.

Vesić je novinarima rekao da su se pojedini građani žalili da kocke na kolovozu nisu dovoljno funkcionalne. Vesić je objasnio da je jutros razgovarao sa izvođačima u vezi sa pritužbama građana, odnosno biciklista i motociklista, kao i udruženja majki, da ne mogu da koriste kocke na kolovozu jer su neravne.

"Nedopustivno je da se kolovoz uradi tako da se misli samo na jednu kategoriju građana, odnosno na automobiliste, jer kolovoz mora da bude dostupan svima - i biciklistima i motociklistima", naglasio je Vesić.

Kako je istakao, izvođač radova ima rok od 35 do 40 dana da o svom trošku preslože sve kocke na kolovozu i da ih urade tako da budu dostupne svim kategorijama građana.

"Bez troška Grada, bez ijednog dodatnog dinara troška za građane, jer mi smo odgovorna vlast. Ovaj trg smo platili i hoćemo da dobijemo ono što građani žele, a to je da i kolovoz može da se koristi isto kao i trg", kazao je Vesić.

On kaže da neće biti zaustavljanja saobraćaja već će se odvijati u posebnom režimu, radiće se i noću i presložiće se svaka kocka.

Kako je dodao, insistiraće na tome da izvođač o svom trošku uradi i biciklističku stazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: