Vakuum-pumpa dovela do nesreća: Povlači se čak 3,46 miliona vozila

Dženeral motors (GM) povlači 3,46 miliona pikap i SUV vozila u SAD kako bi rešio kvar na vakuumskoj pumpi koji može otežati kočenje i povećati rizik od sudara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.09.2019.

15:29

Vakuum-pumpa dovela do nesreća: Povlači se čak 3,46 miliona vozila
Foto: Depositphotos/skonech@aol.com

Odluka o opozivu, koji se odnosi na modele proizvedene u periodu od 2014. do 2018. godine, doneta je jer se količina vakuuma stvorena vakuum-pumpom može s vremenom smanjiti, navodi Dženeral motors u dokumentu dostavljenom Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA).

Odluka se odnosi na modele "kadilak eskalejd", "ševrolet silverado", "ševrolet taho", "GMC sijera", "ševrolet saburban" i "GMC jukon".

Taj regulatorni organ je još u novembru prošle godine otvorio preliminarnu istagu u vezi sa ovim problemom, koji je do sada okrivljen za devet saobraćajnih nesreća i dve povrede, prenosi agencija Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: