Fordovi planovi za Evropu: Osam električnih vozila ove godine, 17 do 2024.

Kompanija Ford motor najavila je lansiranje 17 elektičnih vozila u periodu do 2024. godine, od kojih osam do kraja ove godine.

Izvor: reuters.com

Utorak, 10.09.2019.

13:53

Fordovi planovi za Evropu: Osam električnih vozila ove godine, 17 do 2024.
Foto: Epa, Will Oliver

Iz Forda kažu da očekuju da će najveći broj prodatih vozila do 2022. doći od kupovine električnih vozila.

U kompaniji očekuju da će do tada prodati čak milion električnih automobila, prenosi Rojters.

Ford je ranije ove godine najavio da će sva njihova vozila dobiti i električnu opciju, tačnije, lansiraće vozila sa blago hibridnom tehnologijom, plag-in hibridom ili vozila na čisti električni pogon.

Blagi hibrid koristi elektromotor kao pomoć motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, dok potpuni hibrid ima veći elektromotor i bateriju poput baterije blagog hibrida. Može pokretati automobil sa elektromotorom na kratke razdaljine, a svoju bateriju puni koristeći motor ili regenerativno kočenje.

Plag-in hibrid može se puniti tako što ga doslovno priključite na javnu stanicu za punjenje. Nudi veći potpuno električni domet zahvaljujući većem baterijskom paketu i elektromotoru.

Ova automobilska kompanija trenutno prolazi kroz proces restrukturisanja poslovanja u Evropi, nakon što je u junu najavila ukidanje 12.000 radnih mesta, zatvaranje pet postrojenja i smanjenje broja smena u još nekim fabrikama u Evropi do kraja 2020. godine, u nastojanju da se u evropskom regionu vrati na staze profitabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: