Crna Gora obuku deset pilota za helikopter Bell 412 plaća 110.000 evra

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni poziv za obuku pilota za helikoptere Bell 412 Vazduhoplovstva VCG.

Izvor: Tangosix

Petak, 06.09.2019.

16:36

Crna Gora obuku deset pilota za helikopter Bell 412 plaća 110.000 evra
Foto: Epa/CLAUDIO PERI

Na portalu javnih nabavki objavljena je tenderska dokumentacija u kojoj se navodi da će ministarstvo za početnu i periodičnu obuku deset pilota izdvojiti ukupno 110.000 evra.

Početna obuka pilota na helikopteru Bell 412 biće organizovana za šest kandidata i obuhvataće, prema objavljenim dokumentima, minimum 36 časova primenjene teorije po pilotu, minimum šest časova leta na helikopteru po pilotu, kao i najmanje šest časova leta na simulatoru leta, uključujući i test sposobnosti, preneo je portal Tangosiks

.

Periodična obuka pilota na simulatoru letenja za Bell 412 koju će proći četiri kandidata, uključuje minimum četiri časa leta na simulatoru leta po pilotu.

Zahtev Ministarstva odbrane je da ponuđač mora biti organizacija koju je odobrila Evropska agencija za vazduhoplovnu bezbednost za obuku pilota.

Iz ministarstva su takođe napomenuli da je ponuđač dužan da u ponudi dostavi sertifikat za simulator leta helikoptera Bell 412 kao i sertifikat za pilota za instruktore letenja koji će obučavati pilote Vojske Crne Gore na simulatoru leta.

Crna Gora je nabavila tri helikoptera Bell 412, a ugovor za njihovu nabavku vredan oko 30 miliona evra potpisan je 30. januara 2018. godine.

Prvo je 13. aprila prošle godine isporučen polovni Bell 412EP a zatim su 10. septembra te godine stigla su i dva novoproizvedena Bell 412EPI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: