Računi za vodu veći od oktobra: Evo šta će se još plaćati

Beograđanima će od oktobra stići uvećani računi za vodu.

Izvor: B92

Subota, 31.08.2019.

13:22

Računi za vodu veći od oktobra: Evo šta će se još plaćati
FOTO: Depositphotos, silverjohn

Iako cena utrošene najdragocenije tečnosti barem zasada ostaje nepromenjena, izmenama odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, koji su usvojili odbornici na sednici Skupštine grada, kao nova naknada na računima uvodi se stavka - cena za pogonsku spremnost sistema.

Novi namet, kako "Večernje novosti" nezvanično saznaju, trebalo bi da iznosi 118 dinara mesečno po računu.

Kako se navodi u usvojenom dokumentu, korisnicima će JKP Beogradski vodovod i kanalizacija naplaćivati cenu za isporučenu vodu na osnovu kubnog metra, kao i novi dodatak cenu za pogonsku spremnost sistema, koja je fiksna.

"Cena za pogonsku spremnost je visina mesečne naknade u fiksnom iznosu za održavanje i ispiranje distributivnog sistema vodovodne mreže. Potrošači su dužni da komunalnom preduzeću plaćaju mesečno ovu naknadu bez obzira na količinu utrošene vode", stoji u obrazloženju.

U JKP Beogradski vodovod i kanalizacija potvrđeno je da će računi biti korigovani.

"Ova odluka ne odnosi se na cenu vode, koja ostaje ista, što znači da voda neće poskupeti", kažu u JKP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: