Hrana, piće i odeća pojeftinili prošlog meseca u BiH

Cene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, merene indeksom potrošačkih cena, u julu ove godine u proseku su pale za 0,6 odsto.

Izvor: B92

Subota, 24.08.2019.

16:48

Hrana, piće i odeća pojeftinili prošlog meseca u BiH
FOTO: Depositphotos/Thomaspajot

Nivo je meren u odnosu na prošli mesec.

Hrana i bezalkohoholna pića u proseku su bili jeftiniji za 1,4 odsto, odeća i obuća za 4,5 odsto, nameštaj i aparati za domaćinstvo za 0,1 odsto, prevoz za 0,2 odsto, a ostala dobra i usluge za 0,4 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U odnosu na juni, u julu ove godine u proseku su poskupeli alkoholna pića i duvan za 1,8 odsto, stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za 0,2 odsto, te zdravstvo za 0,1 odsto.

Nivo cena u julu u odnosu na isti mesec prošle godine viši je za 0,5 odsto.

Hrana i bezalkoholna pića u proseku su bili skuplji za 1,2 odsto, alkoholna pića i duvan za šest, a stanovanje i režijski troškovi za 3,2 odsto, zdravstvo za 0,7, te prevoz za 0,1 odsto.

Odeća i obuća, u julu u odnosu na isti mesec prošle godine, u proseku su bili jeftiniji za 10,3 odsto, a nameštaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće, te komunikacije za po 0,7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: