Propao plan za spas bivšeg SFRJ giganta: Radnicima se spremaju otkazi

Predsednik Nezavisnog sindikata radnika Aluminij-a Romeo Biokšić kazao je kako je plan ponovnog pokretanja proizvodnje u "Aluminiju", po svemu sudeći, propao.

Izvor: klix.ba

Petak, 23.08.2019.

13:56

Propao plan za spas bivšeg SFRJ giganta: Radnicima se spremaju otkazi
FOTO: FOTO EPA, JALIL REZAYEE

On je najavio nova protestna okupljanja zaposlenih početkom septembra.

Nakon vanredne skupštine Sindikata Biokšić je u izjavi za novinare podsetio da je planom ponovnog pokretanja proizvodnje 1. septembra s radom trebalo da počne pogon livnice, ali, po njegovim rečima, do danas nije učinjeno ništa konkretno da se to zaista i dogodi.

"Kako sada stvari stoje od plana ponovnog pokretanja proizvodnje nema ništa. Imamo informacije da se od 1. septembra spremaju otkazi ugovora o radu zaposlenima u Aluminiju koji će biti proglašeni tehnološkim viškom. Ako ne budu osigurana sredstava za otpremnine tim ljudima i ne bude im uvezan staž, 3. septembra oni će na protest pred zgradu HDZ-a, a 5.septembra i pred zgradu Vlade Federacije BiH", poručio je Biokšić.

Potpredsednik Skupštine Nezavisnog sindikata Aluminij Stjepan Bevanda dodao je kako je plan ponovnog pokretanja proizvodnje loše urađen i ne nudi nikakva dugoročna rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: