Koje zemlje su najveći dužnici Rusije?

Tri najveća dužnika Rusije su Belorusija, Ukrajina i Venecuela, piše list RBK.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2019.

11:58

Koje zemlje su najveći dužnici Rusije?
Foto: Depositphotos/selensergen

List je iz otvorenih izvora nabrojao najmanje 17 država koje duguju Moskvi ukupno blizu 27 milijardi dolara.

Prema podacima koje je predstavilo Ministarstvo finansija Belorusije, zvanični Minsk dužan je najmanje 7,5 milijardi dolara, piše Sputnjik.

Na drugom mestu se našla Ukrajina, koja duguje Rusiji oko 3,7 milijardi dolara. Između ostalog, ukrajinske vlasti priznaju samo 600 miliona dolara, još iz devedesetih godina prošlog veka.

Glavni dužnik Rusije među državama koje ne ulaze u postsovjetski prostor, prema podacima RBK, jeste Venecuela, čiji dug iznosi 3,15 milijardi dolara i treba da bude vraćen do 2027. godine. Nešto manji je dug Kube.

Među velikim dužnicima su i Bangladeš, Kipar, Indija i Jemen.

Spoljni državni dug Rusije, prema podacima ruskog ministarstva finansija, 1. avgusta 2019. godine je iznosio 53,8 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: