Dve ponude na tenderu za obnovu Titovog broda "Galeb"

Na ponovljenom tenderu za obnovu broda "Galeb", iz perioda bivšeg doživotnog predsednika Josipa broza Tita, stigle su dve ponude.

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

19:13

Dve ponude na tenderu za obnovu Titovog broda
Foto: Depositphotos/accept001

Ponude su dostavila brodogradilišta Viktor Lenac i Dalmonta iz Kraljevice. Brodogradilište Viktor Lenac, koji je bio ponuđač i na prvom tenderu, ovog puta je umanjio svoju ponudu i sada iznosi 60 miliona kuna, dok je ponuda Dalmonta 45 miliona kuna plus PDV.

Celokupna procedura izbora i žalbeni rok traju 120 dana.

Ko će, kada i hoće li uopšte raditi obnovu nekadašnjeg Titovog broda, koji je Hrvatska 2006. godine proglasila nacionalnim kulturnim dobrom, biće poznato nakon što se o ponudama izjasni Gradsko veće Rijeke.

U okviru projekta Evropske prestonice kulture, Gradu Rijeci je za taj deo odobreno 69 miliona bespovratnih kuna, a obaveznu domaću finansijsku komponentu Grad namerava da obezbedi kreditom od 44 miliona kuna, za šta je potrebna saglasnost Gradskog veća, javio je HRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: