Država novčano pomogla 94 zadruge

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju javnih preduzeća Milan Krkobabić izajavio je da su do sada državnim novcem pomognute 94 zadruge u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2019.

15:50

Država novčano pomogla 94 zadruge
Foto: Epa/ALEXANDER BECHER

Ove godine sa još 367 miliona dinara trebalo bi da bude podržano još 50 do 60 zadruga, dodao je.

"Treći konkurs za finansijsku pomoć postojećim i novoosnovanim zadrugama otvoren je do 15. avgusta, a do 1. septembra biće otvoren za složene zadruge", rekao je Krkobabić prilikom posete opštine Bački Petrovac i razgovora sa lokalnim rukovodstvom.

Kako je precizirao, finansijski podsticaji su predviđeni za različite namene, poput osnivanja stada, zasada, kupovine opreme.

"U Južnobačkom okrugu je sedam zadruga dobilo 87 miliona dinara", kazao je Krakobabić i izrazio nadu da će se i na aktuelni konkurs javiti zadruge iz tog regiona.

On je podsetio da je zaključno sa ovom godinom za trogodišnji program finansiranja zadruga država izdvojila 1,7 milijardi dinara pomoći i da se očekuje da bude pomognuto ukupno oko 150 zadruga.

Prema rečima Krkobabića, zadruga "Zlatno zrno", koju je danas obišao, pravi je primer zadruge koja dobro radi i dobro je utrošila državnu pomoć.

Zadruga "Zlatno zrno" je, prema njegovim rečima, pomognuta sa 15 miliona dinara, koji su utrošeni za tehnološki iskorak i unapređenje proizvodnje, što će omogućiti veći broj kooperanata.

Krkobabić je kazao da se ta zadruga bavi ratarstvom i povrtarstvom i uspešno se takmiči sa jačim igračima na tržištu, što pokazuje i izvoz 400 tona paprike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: