Sledi otpuštanje: Avio-prevoznik ima 500 pilota i 400 članova posade viška

Avio-kompanija Rajaner ima 500 pilota i 400 članova kabinskog osoblja više nego što je potrebno, rekao je direktor Majkl O'Liri u video-poruci zaposlenima.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2019.

17:45

Sledi otpuštanje: Avio-prevoznik ima 500 pilota i 400 članova posade viška
Foto: Epa/ARMANDO BABANI

Ukidanje radnih mesta biće najavljeno narednih nedelja, naveo je O'Liri.

Njegova izjava dolazi manje od dve godine nakon što je ta najveća evropska niskotarifna avio-kompanija bila prisiljena da otkaže na stotine letova, delom i zbog nedostatka pilota.

Irska kompanija je u ponedeljak prijavila oštar pad dobiti, a ranije ovog meseca je prepolovila planove rasta za narednu godinu zbog kašnjenja isporuka Boingovog aviona 737 maks, podseća agencija Rojters.

"Nadamo se da ćemo sačuvati što više radnih mesta, ali sada moramo odgovoriti i reagovati brzo na kašnjenje isporuka aviona 'maks' i pretnju Bregzita bez dogovora krajem oktobra", naveo je u video-poruci O'Liri.

On je dodao i da će se otpuštanja realizovati krajem septembra i ponovo nakon Božića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: