Vučić: Veće plate za lekare, medicinske sestre, vojnike, policajce, socijalne radnike...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se plate lekarima i medicinskim sestarama povećati do 15 odsto.

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

20:02

Vučić: Veće plate za lekare, medicinske sestre, vojnike, policajce, socijalne radnike...
Foto: Depositphotos, svarshik1.gmail.com, 275795072

Kako on navodi, uvodi se red u zdravstvo, a prostor za korupciju se smanjuje.

Prvi čovek Srbije je najavio povećanje plata vojnicima, policajcima, socijalnim radnicima, osoblju javne uprave.

"Imamo mnogo problema u zdravstvu s finasijama - mnogo trošimo, iako smo dosta napredovali u toj oblasti. Damo 10 miliona evra za opštu bolnicu i kada pitate ljude 'kolike su im zalihe' oni ne znaju, jer niko ne vodi materijano knjigovodstvo već decenijama", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo i da je u vreme dok je bio potpredsednik Vlade, "minimalac" bio 16 hiljada, a da sada traže da se podigne na 32 hiljade.

"Ne možemo privatnike da opteretimo toliko. Moramo da vodimo računa da privatni sektor to može da podnese. Moramo da brinemo i o radnicima, i o privatnicima", rekao je Vučić.

Naveo je da se mnogi žale na puteve u Srbiji, a da su bolji nego u "mnogim evropskim metropolama", a i da očekuje izgradnju "mnogo brzih saobraćajnica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: