Investitor "Beograda na vodi" zida kompleks vredan 11 milijardi dolara

Kompanija Emar Propertiz iz Dubaija potpisala je ugovor o učešću u projektu vrednom 11 milijardi dolara.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.07.2019.

19:00

Investitor
Foto: Epa/ ROMAN PILIPEY

Firma koju je osnovao i vodi Mohamed Alabar, vlasnik preduzeća Igl Hils koje gradi "Beograd na vodi", realizovaće projekat na mestu novog mega aerodroma u Pekingu.

Kako javlja državna novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata, WAM, Emar Propertiz je potpisao ugovor sa pekinškim medjunarodnim aerodromom "Dasing", a projekat, čija će realizacija trajati deset godina, podrazumevaće izradnju stambenih jedinica i zabavnih sadržaja, prenosi agencija Rojters.

Medjunarodni aerodrom "Dasing" bi trebalo da bude otvoren u septembru, a predvidjeno je da njegov kapacitet bude 72 miliona putnika godišnje do 2025. godine.

Ugovor je potpisan tokom državne posete prestolonaslednika UAE, šeika Muhameda Bin Zajeda Al Nahjana Kini.

Alabar je boravio pre desetak dana u Beogradu, gde je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim o napretku projekta "Beograd na vodi", i tom prilikom je obećao bržu realizaciju svih faza ove investicije, kako bi projektat bio završen što pre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: