Strah od terorizma: Britiš ervejz ne leti do poznatog turističkog centra, Lufthanza nastavlja

Britiš ervejz i Lufthanza su juče suspendovali letove za Kairo zbog predostrožnosti dok se ne urade procene bezbednosti.

Izvor: B92

Nedelja, 21.07.2019.

10:41

Strah od terorizma: Britiš ervejz ne leti do poznatog turističkog centra, Lufthanza nastavlja
Foto: Depositphotos, kasto, 66101363

Lufthanza je saopštila da će danas nastaviti sa letovima, dok britanska aviokompanija neće saobraćati dok ne dobije potvrdu da će putnici, posada i letelica biti bezbedni.

Britiš ervejz je saopštio da na sedam dana suspenduje letove radi procene bezbednosti u egipatskoj prestonici.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije tvrdi da postoji povećan rizik od terorizma. A na meti bi u ovom slučaju bilo civilno vazduhoplovstvo.

"Mi stalno preispitujemo naše bezbednosne aranžmane na svim svetskim aerodromima u svetu, i suspendovali smo letove za Kairo na sedam dana iz predostrožnosti dok neobavimo dalje procene", navedeno je u saopštenju Britiš ervejza.

Avio kompanija je dodala da nikad ne bi dozvolila da letelica krene, a da to nije bezbedno. Po redu vožnje, ova kompanija svaki dan je imala jedan let na relaciji London-Kairo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: