U nekretninama je profit: Tehnološki gigant gradi 15.000 stanova

Kompanija "Gugl" (Google) planira da uloži 15 milijardi dolara u izgradnju kuća, kancelarija i maloprodajnih prostora na području zaliva San Franciska.

Izvor: B92

Nedelja, 21.07.2019.

09:32

U nekretninama je profit: Tehnološki gigant gradi 15.000 stanova
Foto: Depositphotos, akarelias, 5629064

Kako bi ostvario ovaj veliki poduhvat tehnološki gigant udružio je snage s australijskom građevinskom firmom "Lendlease". Ovaj dvojac planira da izgradi 15.000 novih domova.

Kako navodi "Si-En-En" (CNN), projekat izgradnje trajaće 10 do 15 godina, dok će s radovima započeti 2021 godine.

Inače, Silicijumska dolina godinama bitku vodi s nedostatkom stambenog prostora. S obzirom da je to područje u kojem se nalaze neke od najvećih svetskih tehnoloških kompanija broj stanovnika iz dana u dan raste, a time i potreba za novim domovima.

Nedostatak pristupačnih stambenih jedinica iz poznatog zaliva tera srednji sloj stanovništva, odnosno radnike sa srednjim i niskim primanjima poput nastavnika i ugostiteljskih radnika.

Između ostalog, kritičari navode da je priliv kompanija kao što su "Gugl" i "Fejsbuk"i njihovih dobro plaćenih radnika i doveo do masovnog rasta cena nekretnina, a prema najnovijim istraživanjima samo u San Francisku više od 7.000 ljudi su beskućnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: