Novosti: Arapski investitori uništili turizam na Vlasini

Tri godine nakon privatizacije nijedan od četiri hotela preduzeća HUP "Evropa" na Vlasinskom jezeru, Surdulici i Crnoj Travi ne radi.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 20.07.2019.

10:00

Novosti: Arapski investitori uništili turizam na Vlasini
Foto: Depositphotos, fotovincek, 85383072

Istine radi, oni nisu radili punim kapacitetima i pre prodaje, ali se od kupca Ali Abdula MS al Maki iz Katara očekivalo da od ove destinacije napravi turistički raj.

U lokalnoj samoupravi su očajni zbog situacije jer u jeku turističke sezone gosti na raspolaganju imaju stotinak ležajeva u privatnom smeštaju, prenose "Večernje novosti".

Katarski milioner kupio je ove hotele za milion evra i još pola miliona platio je akcije radnicima.

Po ugovoru trebao je u prve dve godine da uloži još pola miliona evra.

Epilog je zatvaranje svih hotela za smeštaj dok se u hotelu "Jezero" na vlasini služi kafa i piće i to radi samo jedan konobar.

"Najgore je što više nemamo nikakav kontakt sa investitorom da bismo znali koje korake da preduzimamo. Neprihvatljivo je da ostanemo bez smeštaja na Vlasinskom jezeru. Moraćemo da pokrenemo mehanizme za raskid kupoprodajnog ugovora jer su nam ovako vezane ruke, za Večernje novosti kaže narodni poslanik iz Surdulice Novica Tončev.

Tončev dodaje da je čudno da neko uloži neke pare i nestane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: