"Priština teško prihvatila činjenicu da nisu primljeni u društvo poreskih uprava"

Notorne laži kosovskih zvaničnika su nešto na šta smo, na žalost, navikli prethodnih godina, kaže ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2019.

15:10

Foto: Tanjug/Rade Preliæ

On je ovim rečima reagovao na izjavu prištinskog savetnika u resoru finansija Ljuljzima Rafune, koji je rekao da tzv. Kosovo uopšte nije ni apliciralo za članstvo, da to što nisu primljeni ne predstavlja veliki gubitak, kao i da nisu ni lobirali za članstvo.

"Neprihvatanje realnosti je u njihovom maniru, a očigledno je da su teško prihvatili činjenicu da nisu primljeni u Intra-evropsku organizaciju poreskih administracija", dodao je.

Ministar Mali dodaje da će naša zemlja i ubuduće sprečavati predstavnike tzv. države Kosovo da uzurpira prava koja im ne pripadaju.

Iz dokumenata, koje su objavile Večernje Novosti, vidi se da je Priština podnela molbu za prijem 9. juna prošle godine, koja je zvanično, tajnim glasanjem, odbijena na Generalnoj skupštini IOTA, održanoj u od 2. do 4. jula u Briselu.

Takođe su poslali i dopis generalnom sekretaru organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: