U jeku berbe prestali sa otkupom: Voćari tvrde - to je igra, namerno obaraju cenu

Otkupljivači kajsija prekinuli su otkup tog voća u čačanskom kraju, što su voćari ocenili kao "skandalozno".

Izvor: Beta

Utorak, 09.07.2019.

17:00

U jeku berbe prestali sa otkupom: Voćari tvrde - to je igra, namerno obaraju cenu
Foto: Depositphotos, cynoclub, 11393773

Oni su zakazali zajednički sastanaka svih voćara iz okoline Čačka kako bi se dogovorili o daljim aktivnostima, saopštilo je udruženje "Miokovačka kajsija"

"Pozivaju se svi voćari iz čačanskih sela koji se bave proizvodnjom kajsija da dodju u sredu u Miokovce kako bi se dogovorili dalji koraci u borbi za uredjenje tržišta i spasavanje proizvodnje kajsije po čemu je Čačak poznat", navodi se u saopštenju.

U selu Miokovci kod Čačka kajsija se uzgaja na oko 250 hektara, a ukupni godišnji prinos iznosi oko 3.500 tona tog voća.

Voćari navode da su otkupljivači rekli da je razlog prestanka otkupa kajsija nedostatak gajbica za pakovanje voća, kao i nedostatak kupaca.

"U jeku berbe prestali su sa otkupom, a sve je to jedna igra kako bi se oborila cena kajsije. Za danas i sutra najavljene su padavine, čak i vremenske nepogode, što bi moglo da im posluži kao izgovor da nema kvaliteta i da obore cenu za 10-15 dinara", navode voćari.

Otkupna cena kajsije je 30 dinara po kilogramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: