Prodaje se privatno ostrvo koje je poslužilo za promociju ozloglašenog festivala

Privatno ostrvo Sedl Bek Kej na kom je pre dve godine sniman promotivni video spot za zloglasni Fyre festival prodaje se za skoro 12 miliona dolara.

Izvor: Novèanik.hr

Utorak, 09.07.2019.

08:37

Prodaje se privatno ostrvo koje je poslužilo za promociju ozloglašenog festivala
FOTO: Depositphotos/ valigursky

Iako ovo ostrvo, smešteno u Bahamima, nije ni trebalo da bude mesto održavanja festivala, čiji su osnivači reper Ja Rule i preduzetnik Bili Mekfarland, svet ga je zapamtio zbog prirodnih lepota, ali i supermodela poput Bele Hadid i Kendal Džener, koje su krasile spot, piše CNBC.

Uz to, za Sedl Bek Kej se veruje i da je bio u vlasništvu poznatog Pabla Eskobara i da je bio deo njegove rute krijumčarenja.

Iako se festival pokazao kao apsolutna prevara, za ostrvo koje ga je proslavilo ne može se reći isto. Privatno ostrvo od 14.1639 kvadratnih metara krasi sedam raskošnih plaža, glavna kuća i nekoliko manjih koliba. Uz to, može se pohvaliti i jednim od najboljih morskih pejzaža na svetu.

Inače, luksuzni festival po kom se pamti ovo ostrvo doživeo je pravi fijasko. Hiljade razočaranih posetioca za svoje ulaznice su izdvojili i do 49.000 dolara, a kada su stigli na ostrvo, umesto luksuznog smeštaja dočekali su ih potopljeni šatori, a ni jedan od koncerata za koje su platili ulaznice nije se održao.

Uprkos izvinjenu organizatora, Mekfarland je osuđen na šest godina zatvora zbog prevare korisnika uz novčanu kaznu od 26 miliona dolara.

Iako bi se moglo pomisliti da bi činjenica da je ostrvo poznato po velikoj prevari mogla narušiti njegovu vrednost, to se nije dogodilo, a trgovac nekretninama HG Christies navodi "da ne postoji loša reklama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: