Lakše do podataka: RGZ i Unija poslodavaca potpisali saradnju VIDEO

Republički geodetski zavod i Unija poslodavaca Srbije zaključili su danas Memorandum o saradnji na unapređenju ambijenta za razvoj tržišne privrede i ekonomije.

Izvor: B92

Sreda, 03.07.2019.

18:50

Lakše do podataka: RGZ i Unija poslodavaca potpisali saradnju VIDEO
Foto: Screenshot/Prva

Dokument, koji su potpisali direktor RGZ Borko Drašković i predsednik UPS Miloš Nenezić, uređuje saradnju na razmeni informacija, iskustava, ažurnosti u postupanju, efikasnosti i transparentnosti postupaka pred RGZ-om.

"Sređeni geoprostorni podaci i sređeni katastarski podaci, odnosno zemljišna administracija, po nekim istraživanjima koje su radili Britanci i Amerikanci, može da poveća BDP za sedam posto. Pored digitalnih procesa moramo da zaokružimo sve digitalne procese i da sva tehnička rešenja budu prevedena u zakonska rešenja. To će omogućiti da RGZ bude efikasniji i samim tom privreda će lakše dolaziti do geoprostornih podataka“, kazao je direktor RGZ Borko Drašković.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: