U gredama i pločama od iverice pokušali da prokrijumčare 55 uređaja za proizvodnju bitkoina

Carinici na graničnom prelazu Bački Breg, sa Mađarskom, sprečili su krijumčarenje 55 uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2019.

15:43

U gredama i pločama od iverice pokušali da prokrijumčare 55 uređaja za proizvodnju bitkoina
FOTO: Depositphotos, kuprevich

Njih su u Srbiju pokušala da prošvercuju dvojica srpskih državljana iz okoline Sombora.

Oni su putovali kombijem sa prikolicom, a 28-godišnji vozač, vlasnik prodavnice građevinskog materijala, prijavio je za carinjenje grede, letve i ploče od iverice, ali nije prijavio da se u prikolici ispod te prijavljene robe nalaze uređaji za proizvodnju bitkoina.

Reč je o uređajima za proizvodnju virtuelne valute bitkoin, koja nastaje procesom rudarenja, za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.

S obzirom na to da je vrednost zaplenjene robe procenjena na gotovo 10.000 evra, što prevazilazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka protiv vozača zadržani su i vozilo i prikolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: