"Poslodavci, ponudite radniku onoliko novca koliko je dovoljno da ovde dobro živi"

Povećanjem plata i poboljšanjem uslova treba vratiti radnike koji su otišli iz Hrvatske, rekao je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Izvor: Novac.hr

Ponedeljak, 17.06.2019.

14:43

FOTO: Depositphotos, akarelias

S tim se, međutim, poslodavci nisu složili i poručili su da nema uslova za rast plata. "Moj glavni cilj je da se povećaju plate i da se u Hrvatsku vrate oni koji su otišli od 2008. do danas", rekao je Štromar na konferenciji Budućnost građevinskog sektora u organizaciji Poslovnog dnevnika.

On je poručio menadžerima građevinski firmi:

"Poslodavci, ponudite radniku onoliko novca koliko je dovoljno da ovde dobro živi, a mi ćemo pripremiti uslove. Ako treba da rešimo njegovo stambeno pitanje, to ćemo učiniti subvencijama ili POS-om, a vi, poslodavci, dajte dobre plate", izjavio je Štromar.

Na pitanje da li poslodavci to mogu da izdrže, Štromar je odgovorio da mogu po cenama koje sada nude i s obzirom na količinu posla koja trenutno postoji.

Dodao je da će se kvote za strane radnike povećavati prema potrebama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: