Mehanizacija na gotovs: Za dve nedelje počinje izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je u Banjaluci da će u prvim danima jula početi radovi na deonici Kuzmin - Sremska Rača.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

13:29

Mehanizacija na gotovs: Za dve nedelje počinje izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141

S početkom izgradnje ove deonice kreće se sa realizacijom velikog projekta - povezivanje Beograda i Sarajeva auto-putem.

Kod Kuzmina, kako je dodala, u toku su pripremni radovi. Istakla je da nema nikakve informacije o navodnim zloupotrebama sredstava donacije koju je Srbija uputila opštini Srebrenica, te da oni ne mogu da kontrolišu utrošak sredstava.

Dodala je da je bila na otvaranjima određenih radova i da su sredstva bila utrošena na najbolji način.

Deonica Sremska Rača - Kuzmin, dugačka je oko 17 kilometara, a vrednost radova je oko 220 miliona evra.

Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim Koridorom pet, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: