Utaja poreza: Saslušan Donald Tusk

Predsednik Saveta Evrope Donald Tusk odgovara pred poljskom komisijom koja istražuje velike slučajeve utaje poreza u vreme kada je bio premijer zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

13:19

Utaja poreza: Saslušan Donald Tusk
FOTO: Epa, OLIVIER HOSLET

Tuskovo saslušanje se smatra pokušajem vladajuće Stranke zakona i pravde, njegovog najvećeg rivala, da ga diskredituje pred izbore na jesen, prenosi AP.

Članovi komisije pitali su Tuska zašto njegova vlada od 2007. do 2014. godine nije zaustavila ilegalne akte privatnih preduzetnika, što je izazvalo velike gubitke u državnom budžetu.

Prethodno je druga komisija ispitivala Tuska o avionskoj nesreći 2010. godine u kojoj je poginuo tadašnji predsednik Leh Kačinski, brat blizanac lidera Stranke zakona i pravde, Jaroslava Kačinskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: