U selu Donje Grgure otvoren pogon za toplu preradu voća

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović otvorio je u selu Donje Grgure kod Blaca pogon za toplu preradu voća.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.06.2019.

15:51

U selu Donje Grgure otvoren pogon za toplu preradu voća
FOTO: Tanjug, Rade Preliæ

Taj pogon radi u sklopu kompanije Midi organic i zaposliće još 30 novih radnika.

Nedimović je rekao da ovo preduzeće ima organsku proizvodnju koja je na zapadnoevropskom i svetskom tržištu veoma tražena, izvozi u Holandiju, Nemacku, Francusku i SAD.

Istakao je da je u ovoj fabrici zastupljena i prerađivačka industrija što dovodi do povezivanja većeg broja kooperanata.

"Vlada Srbije daje 50 odsto podsticaja za prerađivačku industriju naročito u opštinama koja su nerazvijene, poput Blaca", rekao je Nedimović i pohvalio činjenicu da ovo preduzeće za svaki sklopljeni brak svojih radnika daje po 2000 evra kao i za svako novorođeno dete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: