"Zapadni Balkan prepoznat kao region s velikim investicionim potencijalom"

Region Zapadnog Balkana prepoznat je kao region sa velikim investicionim potencijalom, i taj potencijal biće predstavljen na velikoj konferenciji u Londonu.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.06.2019.

11:12

FOTO: Epa, NARONG SANGNAK

Konferenciju organizuje međunarodni ekonomski dnevnik Fajnenšl tajms (FT) i Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke (KIF

"Ovo je prvi put da zajedno sa FT, renomiranim medijom koji se bavi privrednim temama u Londonu organizujemo promociju regiona, kao investicione destinacije, ali promociju uspešnih kompanija koje dolaze iz ovog regiona šest ekonomija, koju naša zajednička komora okuplja", objasnio je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

On je najavio da će na konferenciji biti visoki donosioci odluka, medju kojima premijeri Srbije, Severne Makedonije i Albanije, ministri zemalja regiona, kao i privrednici.

"Najvažnije je što će biti prisutnno više od 70 top menadžera, vlasnika najrenomiranijih fondova, finansijskih investitora koji žele da čuju i vide šta je to što region izdvaja od ostalih delova Evrope kada je u pitanju procena da možete za novac koji uložite sada zaradite više nego u bilo kom regionu narednih sedam godina, na šta ukazuju svetske banke i investitori. Želimo da predstavimo ovaj region kao region u kome možete da napravite dobar posao, ali I u kojem možete da se osećate sigurno kada investirate novac", rekao je Čadež.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: