Fič podigao kreditni rejting Makedoniji posle 13 godina

Agencija Fič podigla je kreditni rejting Makedoniji sa BB na BB+, nakon 13 godina, rekao je ministar finansija Severne Makedonije Dragan Tevdovski.

Izvor: B92

Subota, 15.06.2019.

14:28

Fič podigao kreditni rejting Makedoniji posle 13 godina
FOTO: EPA, GEORGI LICOVSKI

Poboljšani standardi vladanja podržavaju sprovo]enje reforma i povećavaju poverenje da se zemlja neće vratiti na nivo političke paralize kao u periodu izme]u 2014. i 2017. godine.

Tevdovski je rekao da će takav rejting za Severnu Makedoniju uticati pozitivno na sve investitore koje razmišljaju da investiraju u regionu.

"Poboljšani kreditni rejting pozitivno će uticati na odluke investitora o njihovim novim investicijama, što će dodatno uticati na povećanje ekonomskog rasta, povećanje izvoza, povećanje zaposlenosti i povećanje plata"“, rekao je Tevdovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: