Laka para: Zaradili 1,1 milion od javnih toaleta

Turisti na hrvatskom primorju ne ostavljaju novac samo ugostiteljima, hotelima i iznajmljivačima, već plaćaju korišćenje toaleta.

Izvor: Dubrovaèki vjesnik

Četvrtak, 13.06.2019.

15:44

Laka para: Zaradili 1,1 milion od javnih toaleta
FOTO: EPA, STRINGER

To donosi dobru zaradu Dubrovniku. Tako je gradsko preduzeće Čistoća prošle godine imalo 1.122.446,50 kuna prihoda samo od javnih toaleta, što iznosi 151.406, 11 evra.

Jedan odlazak u WC košta sedam kuna po osobi, odnosno skoro jedan evro, što znači da je dubrovačke javne klozete pohodilo preko 160 hiljada ljudi.
Čistoća naplaćuje svojim korisnicima korišćenje tri toaleta: u Portu, na Pilama ispod platana i Pile 2, ispod Minčete, piše Dubrovački vjesnik.

"Opremljeni su sofisticiranim sistemom naplate visokog kvaliteta u skladu sa savremenim tehnološkim rešenjima, u potpunosti automatizirani. Većina unutrašnjih prostora obložena je inoksom i tzv. antivandal materijalom koji zapravo onemogućuje lomljenje i uništavanje inventara...", kažu u Čistoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: