Zemljotres na tržištu zbog Trampovih tarifa: Div gejmerske industrije seli proizvodnju

Japanski proizvođač konzola za video-igre Nintendo planira da preseli deo svoje proizvodnje konzole Svič iz Kine u jugoistočnu Aziju.

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2019.

14:03

Zemljotres na tržištu zbog Trampovih tarifa: Div gejmerske industrije seli proizvodnju
Foto: Epa/FRANCK ROBICHON

To je deo priprema te kompanije za eventualne tarife Sjedinjenih Država na elektronske uređaje proizvedene u Kini, objavio je Volstrit žurnal navodeći kao izvor ljude iz kompanije.

Nintendo je navodno već počeo da proizvodi konzolu Svič u jugoistočnoj Aziji, aktuelni model kao i dva nova modela koja će se uskoro pojaviti.

Nintendo se na taj korak odlučio u trenutku kada određen broj azijskih tehnoloških giganata pokušava da se izbori sa mogućnošću da postanu žrtve trgovinskog rata između SAD i Kine, tako što će preseliti proizvodnju izvan Kine.

Ranije ove nedelje, tajvanski Fokskon objavio je svoju spremnost da preseli pogon za sklapanje Eplovog ajfona iz te komunističke zemlje, dok je japanski Šarp nagovestio da će preneti proizvodnju personalnih računara na Tajvan ili u Vijetnam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: