Kapitalni remont: Bugarska ponovo ima ruski transportni helikopter MI-17

Bugarsko Ratno vazduhoplovstvo ponovo ima operativan transportni helikopter tipa MI-17 i nalazi se u avio-bazi Krumovo s evidencionim brojem 419.

Izvor: Tangosix

Sreda, 12.06.2019.

13:18

Kapitalni remont: Bugarska ponovo ima ruski transportni helikopter MI-17
FOTO: Depositphotos, jabiru

Produženje resursa za 200 sati rada je izvršeno prema programu koji je odobrio ruski helikopterski zavod MVZ Milj (nosilac konstruktorskih prava), i dozvoljava da helikopter ostane u upotrebi do februara 2020. godine.

Glavna namena ovog MI-17 biće protivpožarna borba za koju će letački sastav avio-baze proći obuku tokom juna i jula, prenosi portal TangoSix.

U zavodu TEREM-LETEC trenutno je u toku kapitalni remont helikoptera MI-17 evidencijskog broja 418 koji će biti gotov do septembra ili čak i ranije. Nakon remonta helikopter treba da ima međuremontni resurs od sedam godina ili 1.500 sati naleta, dok za njegove motore resursi iznose 10 godina ili 1500 sati.

Trenutno se očekuje potpisivanje ugovora za kapitalni remont za još dva MI-17 koji bi u najboljem slučaju mogli biti gotovi u prvoj polovini 2020. godine. Firma TEREM EAD je krajem marta ove godine dobila ovaj posao, ali još uvek nema potpisanog sporazuma.

RV Bugarske je pre godinu dana u katastrofalnom udesu izgubilo svoj tada poslednji operativan helikopter MI-17.

Krajem marta ove godine bugarske vlasti odlučile su da, zajedno sa helikopterima MI-24, izvrše i remont flote MI-17. I pored toga što poseduje 12 srednjih višenamenskih helikoptera AS-532AL "Cougar", u borbi protiv požara vojska se isključivo oslanjala na MI-17 pošto francuski Kuguari nemaju mogućnost nošenja protivpožarnog vedra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: